Niški zastavnik najbolji padobranac Srbije

67
0
PODELI

Vazduhoplovni savez Srbije proglasio je zastavnika niškog padobranskog bataljona Specijalne brigade Miroljuba Janićijevića za najboljeg padobranca Srbije u protekloj godini i nagradio ga plaketom „Zlatni orao“. 

Posle svečanosti proglašenja sportiste godine u beogradskom Aeroklubu, Janićijević je rekao da je prošlogodišnja serija dobrih rezultata kumovala priznanju.

Prošle godine sam u Koreji učestvovao na Vojnim Olimpijskim igrama gde sam u konkurenciji 137 takmičara zauzeo 37. mesto. Ako se uzme u obzir u kakvim uslovima treniramo u Srbiji i kolika se sredstva ulažu u padobranstvo, to je odličan rezultat – rekao je Janićijević.

On je član Padobranske ekipe Vojske Srbije Nebeske vidre, a 2013. godine je kao 43-godišnjak postao najmlađi padobranac sa 5.000 skokova.

janicijevic-2-620x330

Kaže da je skoro 13 – 14 godina u vrhu domaćeg padobranstva i da sesvake godine nađe u užoj konkurenciji za najboljeg.

Poslednjih godina sam bio promenljive sreće, pa sam završavao na drugom ili trećem mestu. Ove godine sam ubedljivo osvojio prvo i srećan sam zbog toga što sam u zenitu svoje karijere, ali je padobranstvo sport koji omogućava sportistima da se takmiče u poznim godinama, jer nije zasnovano na motoričkim sposobnostima – istakao je on.

Na svečanosti Vazduhoplovnog saveza Srbije priznanja su dobili najuspešniji sportisti u paraglajdingu, vazduhoplovnom jedriličarstvu, raketnom i vazudhoplovnom modelarstvu, motornom letenju i balonarstvu.

rep-padobranac-MALA

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde