Niškom studentu fali još oko 5.000 evra za lečenje u Ukrajini

Niškom studentu fali još oko 5.000 evra za lečenje u Ukrajini

66
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon brojnih akcija za pomoć džudisti Igoru Nurkiću, dolazak na rok koncert i bioskopska projekcija samo su neki od načina da svi koji žele pomognu i Srđanu Mitiću, studentu novinarstva iz Niša, da ode na implantaciju matičnih ćelija  u Ukrajinu.

Mitić boluje od multipla skleroze već nekoliko godina, ali poslednjih meseci bolest se intenzivirala i on više ne može, kako sam kaže, da vidi normalno, da stoji normalno, teško hoda. Ne može da dolazi na fakultet, da se druži, da uči, da svira bas gitaru.

Obične dnevne aktivnosti su postale jako naporne, umor nastaje nakon samo par minuta, šta god da radim. Spazmi u desnoj ruci, nogama i kičmi mi ne dozvoljavaju da radim stvari koje sam pre mogao da radim. Tremor je postao nepodnošljiv – piše Srđan.

Pokušavao je dugo, kako kaže, da se leči u Srbiji, ali bezuspešno. Bolest je napredovala, a šansa se pojavila u Ukrajini gde rade implantaciju matičnih ćelija koje mogu da zaustave bolest u napredovanju.

Šanse za oporavak su, kaže Srđan, 85 odsto, a klinika u Ukrajini ga je već prihvatila kao pacijenta.

Međutim, za odlazak je neophodno sakupiti 10.000 evra koje Srđan nema. Do sada je sakupljena otprilike polovina neophodne sume novca, a svi ljudi dobre volje mogu da pomognu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR