Nišlije putuju u Bosnu i Hercegovinu

Nišlije putuju u Bosnu i Hercegovinu

103
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nastavlja se druženje košarkaša amatera.

U Nišu je krajem marta odigran revijalni meč amaterskih košarkaša iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Organizatori niške Amaterske košarkaške lige (AKL) su na kraju svoje prve sezone upriličili revijalni meč u kome su ugostili odabranu selekciju iz Bosne i Hercegovine, članove Amaterske košarkaške opštinske lige (AKOL). Svi učesnici su nakon prvog susreta istakli da su utisci fenomenalni i da će se potruditi da nastave saradnju i druženje.

Nekoliko meseci kasnije stigao je poziv iz Kalesije, opštine u Bosni i Hercegovini u kojoj AKOL postoji već petu sezonu, došlo je vreme da Nišlije uzvrate posetu.

„Ovo što se dešava je samo logičan sled događaja nakon našeg uspešnog gostovanja u Nišu. Jako smo zadovoljni ostvarenom saradnjom i nadamo se da će ova priča potrajati. Moramo istaći da je ove godine projekat prepoznat od strane naše lokalne zajednice na čelu sa opštinskim načelnikom koji se uključio u organizaciju. Uprkos problemima koje manje vise delimo svi mi u regionu, uspeli smo dokazati da sport ne poznaje granice i da se uz malo odricanja može se puno toga postići.“ – rekao nam je Ademir Pjanić , jedan od organizator AKOL-a.

I iz niškog tabora su vrlo zadovoljni što će imati priliku da posete sporske prijetelje.

„Zahvaljujem organizatorima AKOL-a što su nas pozvali i sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu. U najavi prvog susreta između ove dve lige koji je odigran u Nišu, rečeno je kako je ovo stvaranje istorije amterskog sporta u regionu. Ponosni što možemo da budemo deo istorije košarke i amaterskog sporta uopšte. Želeli smo da pokažemo ljudima da sport ne zna za granice. Ukoliko se poklope sve kockice nadamo se da će se ova lepa tradicija nastaviti i u buduće. Obe amaterske košarkaške lige zaslužuju da imaju ovakvu tradiciju i puno više prostora u medijima. Ovi momci dokazuju da nije sve u novcu, da uz malo truda, volje i ljubavi prema košarci mogu da spoje dva sveta, da steknu nova prijateljstva i da pokažu da je sve lako kada se radi čista srca“ – izjavio je za naš portal Miloš Jovanović, jedan od organizatora AKL.

AKOL će u narednim danima okončati svoju petu sezonu, a jedina su amaterska liga na prostoru Bosne i Hercegovine. Na drugoj strani, u Nišu su spremni za početak nove, druge sezone.

„Amaterska košarkaška liga započinje drugu sezonu oktobra ove godine. Sama prijava ekipa je planirana za septembar mesec, a organizatori su se potrudili da uvedu neke novine kako bi osvežili i unapredili ovo već jako dobro organizovano takmičenje. Jedna od novina jeste i proširenje lige sa 10 na 12 timova usled velike zainteresovanosti. Nećemo otkrivati još uvek sve, neka to bude malo iznenađenje za sve učesnike i zainteresovane“ – istakao je Jovanović.

Revijalni „ol-star“ meč je na programu u subotu 13. avgusta u sali MSŠ Kalesija, početak je u 17 časova.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR