SPORT FUDBAL Njihovo vreme tek dolazi

Njihovo vreme tek dolazi

169
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Superligaško prvenstvo Srbije ulazi u završnu fazu. Trebalo bi da se desi pravo čudo da Radnički u poslednjoj fazi takmičenja ne bude iznad 8. mesta koje obezbeđuje takmičenje u plej-ofu. Borbu za pozicije na tabeli koje garantuju kvalifikacije za nadmetanje sa nejvećim evropskim klubovima.

Mnogi su bili skeptični kada je, tokom zimske pauze, doneta odluka da se krene, u ranije zacrtanoj stratigiji, sa podmlađivanjem tima i da okosnicu tima čine “naša deca”, ponikla u našoj omladinskoj školi. Da to nije slučajno, podseća nas i šef stručnog štaba, Milan Rastavac, koji je, kada je dolazio u Radnički, govorio o startegiji razvoja kluba u svim segmentima i između ostalog isticao:

“Ideja jeste bila da napravimo takmičarski rezultat koji će nas ostaviti u ligi i da krenemo u podmlađivanje sastava prvog tima i da krenemo u podizanje nivoa kvaliteta igrača unutar omladinske škole. Paralelno je rađeno na svim nivoima sa jednom obavezom koju smo preuzeli, da prvi tim pojačavamo tako što ćemo pre svega izvršiti dopunsku selekciju iz regiona Istočne Srbije. Takođe smo radili na tome da i mlađe selekcije dopunjavamo igračima sa Regiona. Radili smo na tim segmentima kroz prvenstvo, igrali smo selektivne utakmice, ostvarivali kontakte u regionu, jednostavno, krenuli smo sa tim procesom i to i dalje sprovodimo. To znači da ćemo u nekom narednom periodu imati po jednog, dvojicu, eventualno tri igrača, koji su nešto mlađi, a zadovoljavaju, a ako nastavami da radimo po planu, to znači da ćemo za dve do tri godine imati deset igrača iz omladinske škole koji bi mogli da budu potencijal i za rezultat koji nas zadovoljava i za neki transfer dalje.”

Radnički je tu gde jeste na tabeli, zacrtano je ostvareno, a deo zasluga za ostvareni cilj, svakako treba pripisati i mladim fudbalerima koji su opravdali poverenje stručnog štaba, i dali svoj doprinos u osvajanju bodova.

radnicki-01
Za razliku od prethodne takmičarske sezone kada je ekipa Radničkog bila jedna od najstarijih u ligi, sada je ekipa Radničkog, uz ekipu OFK Beograda, najmalđa ekipa u ligi.

Priliku da debituju za prvi tim Radničkog u prethodnom periodu dobili su Nikola Mitrović, mladi reprezentativac Srbije do 19 godina. Petar Krstić, i Lazar Mitrović, obojica iz Leskovca, kao i Aleksa Jovanović, sedamnaestogodišnjak iz Bora. Treba pomenuti i Nikolu Stevanovića i Aleksandra Mrševića, mlade nade koje su dobile šansu u odbrani Radničkog, a takođe i Nikolu Petkovića, Lazara Anđelkovića i Mladena Mitrovića koji strpljivo čekaju svoju šansu i koji se svojim igrama ozbiljno nameću stručnom štabu.

radnicki-03

U jučerašnjoj, zaostaloj, utakmici Omladinske lige Srbije, protiv Borca iz Čačka, upravo su Lazar Mitrović i Nikola Petković bili tvorci rezoltatskog preokreta, i svojim golovima doneli pobedu Radničkog. U kadetskoj ligi, strelac prvog gola za Radnički, u utakmici protiv Zemuna, bio je Aleksa Jovanović.

radnicki-04

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here