NOĆAS STE SE PREJELI, a sad hoćete da puknete? 5 stvari da VAŠEM STOMAKU BUDE BOLJE!

153
0
PODELI

Mnogi smatraju da je hrana najbolji deo praznika. Nekako tada uvek volimo da isprobamo baš sve što nam se nudi na prazničnom stolu, zbog čega se kasnije osećamo loše, kao da se ne možemo ni makac pomeriti.

Ali, ovog puta vam nećemo savetovati kako da to izbegnete, nego šta da uradite, odnosno jedete, dan nakon što se to dogodi.

1. Nemojte jesti manje nego inače

I to samo zato što se osećate loše zbog svega što ste pojeli dan pre. Dakle, ako ste preterali, drugi dan se snabdevajte zdravim namirnicama. Najbolje je konzumirati nekoliko malih obroka tokom dana koji će vam pomoći da regulišete telo. „Ako jedete manje nego inače, to bi ponovno moglo dovesti do prejedanja, jer ćete biti gladni“, prenosi britanski „Glamour“.

2. Posegnite za smutijima

Blendirana hrana, kao što su npr. smutiji, jednostavnija je za probavu pa je ona odličan izbor ako se ne osećate dobro. A budući da su sastavljeni od voća i povrća, oni će vas dobro rehidrirati.

 

3. Hidratacija je jako važna

Voda će podstaći vašu energiju, zadržati usredsređenost, umanjiti nadutost i isprati višak šećera i soli od dana pre. Zato, uvek imajte bočicu vode pored sebe pa je pijuckajte neprestano tokom dana. Ako ne želite da pijete vodu, posegnite za zelenim čajem.

4. Posegnite za hranom bogatom kalijumom

Baš poput vode, i kalijum će takođe isprati natrijum iz vašeg tela pa će vam pomoći da se osećate manje naduto. Posegnite za bananama, spanaćem, avokadom ili lososom.

5. Prirodno zaslađena hrana

Možda zvuči protivrečno, ali ova hrana će vam pomoći kod šećernog mamurluka. Konzumiranje puno šećera vas može naterati da ga želite još više, ali prirodno zaslađena hrana može vas sprečiti u tome. Posegnite za voćem ili jogurtom.

Bonus video:

Poklon je najlepši kad je od srca! Novogodišnja slika će obradovati sve

Poklon je najlepši kad je od srca! Ako ne znate šta kome da poklonite, znajte da su oni pokloni koje napravite sami uvek najbolji! Isprobajte i videćete zašto

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde