Nova pošta u Humu kod Niša

211
0
PODELI

Osma pošta u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“ otvorena je juče u niškom selu Hum, poznatom po arheološkom nalazištu – Humska čuka. Sopstvenim resursima Pošta Srbije na ovaj način širi svoju mrežu, uz punu društvenu odgovornost, budući da kroz podršku ekonomskom, privrednom i demografskom razvoju malih sredina doprinosi bržem i ravnomernijem razvoju Republike Srbije.

Novu poštu, koja će opsluživati naselja Hum, Rujnik, Leskovik i Gornji Komren, sa više od tri hiljade stanovnika i skoro 900 domaćinstava, svečano je otvorio i žiteljima predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, a prvi korisnici su bili zanatska radnja „Ćira-vez“ i radnja za opšte mašinske radove „Inrudop“.

Krkobabić je naglasio da je za meštane Huma koji imaju 60 ili 70 godina ovo velika stvar, jer ne moraju da putuju kako bi podigli penzije ili izmirili račune.

Život čine male stvari, praktične stvari, ova deca u Humu kojima takođe otvaramo perspektivu. U ovim selima imamo školu, ambulantu, poštu i crkvu, a kad imamo to, onda imamo i osnov da porodice žive, da se okrenu sebi i misle na budućnost. Tu smo da vam budemo na usluzi i uvek tražite da javna preduzeća, da činovnici države Srbije, budu isključivo na usluzi građanima Srbije – zaključio je direktor Krkobabić.

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“, od početka godine pošte su dobili još i meštani zlatiborskog Gostilja, Jasikovice kod Trstenika, Slavkovice kod LJiga, Ranilovića podno Kosmaja, Brestača u ravnom Sremu, gosti i pacijenti RH centra „Banja Koviljača“, kao i stanovnici Baničine pored Smederevske Palanke.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde