Novi semafori u Voždovoj

62
0
PODELI

U toku je priprema terena za postavljanje novih semafora u Voždovoj ulici u Nišu. Biće potrebno nekoliko dana da se konstrukcija postavi i semafori počnu sa radom. Postavljanje ovih semafora finansira Fond za bezbednost u saobraćaju i Grad Niš, radove izvodi preduzeće „Selma“ iz Subotice.

Pešački prelazi kod Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ i Gimnazija biće dodatno obezbeđeni semaforom koji će biti postavljen upravo na tom mestu.

U vreme školskog odmora veliki broj dece iz osnovne škole ali i gimnazija pretrčava ovu veoma prometnu ulicu kako bi nabavili užinu. Pešački prelaz im nije puno značio. Postavljanjem semafora đaci će dodatno biti upozoreni da pravilno prelaze ulicu.

12696067_10201358607763292_826426603_n

2013. godine dvojica osmogodišnjaka bila su povređena kada je na njih naleteo automobil, dok su pretrčavali ulicu ispred škole.

Postavljanje ovih semafora finansira Fond za bezbednost saobraćaja i Grad Niš, radove izvodi preduzeće „Selma“ iz Subotice. Kada je tender za ovaj posao bio objavljen, JKP „Gorica“ (koja je ranije bila zadužena za signalizaciju u gradu) bila je u blokadi i nije mogla da učestvuje za ovaj posao, zato postavljanje radi preduzeće iz Subotice.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde