Obnavljaju skijašku stazu na Kameničkom visu i pripremaju je za zimu

Obnavljaju skijašku stazu na Kameničkom visu i pripremaju je za zimu

711
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare, koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u Opštini Pantelej kažu da se nadaju da bi trebalo da bude gotovo do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja odvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

Radovi bi trebalo da počnu uskoro, a „Srbijašume“ i pripadnici 3. brigade Kopnene vojske najavili su da će pomoći ovom projektu. Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević naglasio je da je ova staza od posebnog značaja za Nišlije.

Nemamo rok za završetak radova, mi ćemo se potruditi da to u narednoj sezoni bude stavljeno u funkciju i da građani mogu da je koriste. Hoćemo li u tome uspeti, ja se nadam da hoćemo, recimo da se borimo za to. Da li će nam novac biti dovoljan, zavisi od toga šta će da se desi tokom rekonstrukcije – kaže Vasiljević.

Predsednik Udruženja za lokalni razvoj „Kamenica“ Dejan Mitić, objasnio je da tu ima dosta posla, pogotovu kada se radi o popravci žičare i njenom testiranju.

Staza je urasla, ima trnja, žbunja, formirao se neki sloj zemlje erozijom, vodom, trebalo bi da se sredi da bi bila bezbednija. Polovina Nišlija je emotivno vezano za tu stazu, jer su tu naučili da skijaju. Niš zaslužuje da ima gradsko skijalište, a još tako blizu centra, to retko ko ima – rekao je Mitić.

I pored svih manjkavosti, stazu Nišlije i dalje koriste, kako kaže Mitić, pa je tako prošle zime bilo dosta snoubordera i škola koje su dovodile decu da uče da skijaju. S obzirom na to da se nalazi na visini od 800 m, tamo se sneg ne zadržava mnogo dugo, ali skijalište se može, kaže on, koristiti barem dva i po meseca godišnje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR