Odluka o izborima najviše usrećila lokalne funkcionere

126
0
PODELI

Iako Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže da je za odluku o raspisivanju izbora na svim nivoima premijer Aleksandar Vučić imao minimum 4 razloga, ova odluka je najdraža naprednjacima sa lokala koji će moći da se “sakriju iza lika velikog vođe”.

Po prvi put u istoriji, ne samo u Srbiji već i u svetu, kaže Dašić, jedna stranka koja ima apsolutnu većinu i u koaliciji sa drugum partijama čak dve trećine vlasti, raspisuje prevremene izbore zbog političke nestabilnosti.

Zakonski je bilo vreme za lokalne i pokrajinske izbore, ali je očigledno pad rejtinga Srpske napredne stranke, priča Dašić, naterao Vučića da raspiše i parlamentarne izbore.

Ovi izbori su iznuđeni, jer njihov rejting drastično pada. Sada je bilo samo pitanje da li isterati ovako kako je do 2018, do kada bi trebalo da traje mandat ili raspisati još jedne izbore, uz žrtvu da SNS neće moći sama da napravi Vladu. Skoro sam siguran da će sledeći mandat trajati pune 4  godine i da će to biti poslednji mandat aktuelne vlasti – kaže Dašić.

Aplauz na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SNS, nakon objavljivanja Vučića da se odlučio za izbore, trajao je dugo, a mišljenje mnogih je da su najviše aplaudirali lokalni funkcioneri ove stranke.

Dašić razloge za njihovu sreću vidi u tome što će im lik i delo Vučića povećati broj glasova na lokalu.

Jedan od lokalnih funkcionera SNS je rekao da za njih ne bi glasali ni najbliži rođaci ni komšije. To je i posledica jedne diktatorske demokratije u kojoj ne postoji niko osim Vučića, tako da je funkcionerima na lokalu teško da dobiju bilo kakve izbore. Ovo im je sada super došlo –kloniraće Vučića na 174 mesta – kaže Dašić.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde