VESTI DRUŠTVO Otvoren Međunarodni sajam turizma u Nišu

Otvoren Međunarodni sajam turizma u Nišu

400
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Preko stotinu izlagača iz Niša, Srbije, Grčke, Republike Srpske, turističke organizacije, turističke agencije, aviokompanije, restorani, hoteli, vinarije, svi na jednom mestu – u niškoj hali Čair. Tako će Niš do subote biti centar turizma, aktivnog odmora i gastronomije ovog dela Balkana.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„Pored klasičnih turističkih aranžmana, predstavljaju se sve destinacije Srbije, tu su nam i gosti iz inostranstva. Očekujemo mnogo posetilaca koji mogu da dodju, vide i osete mirise i ukuse Juga. Poseban deo je posvećen gastronomiji, gde se predstavljaju gradovi i regije Srbije. Svi su dobrodošli i nadam se da će sva tri dana posećenost biti velika“, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

Prošle godine sajam je posetilo pet hiljada ljudi, organizatori očekuju da ove godine taj broj bude premašen.

Sajam turizma otvoren je od 10 do 19 sati, ulaz je slobodan. 18. Međunarodni sajam turizma traje do subote, 1. aprila.

„Činjenica da je pre dva dana britanski Gardijan skrenuo pažnju na to da  turisti iz celog sveta treba da posete Srbiju, i da nikako ne zaobidju Niš, ukazuje na to čega smo svi mi bili svesni, ali je odlično što je baš sada stigla ta informacija, da ne samo Britanci, već turisti sa svih strana treba da obavezno posete Niš. Sve to govori o tome da smo spremni da sve potencijale stavimo u funkciju turizma i razvoja, kao i zapošljavanja ljudi. Ubedjen sam da su godine pred nama bolje godine za turizam i za gradjane Niša, rekao je, pošto je zvanično proglasio sajam otvorenim“, gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here