Ovog vikenda održava se 21. Nišavska regata

Ovog vikenda održava se 21. Nišavska regata

248
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Od sela Prosek nadomak Niške Banje, pa sve do centra grada, ploviće čamci u subotu, 17. juna u okviru 21. Nišavske regate. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, koji imaju neko plovilo za reku, a okupljanje učesnika zakazano je za 10 sati.

U klubu Safari, koji je organizator, kažu da će se program sastojati iz dva dela. Prvi će biti na potezu od Proseka do Vrežinskog bazena, i imaće rekreativni karakter.

Cilj je da građani oprobaju svoja plovila, da se bave masovnom sportskom rekreacijom, da progovorimo o reci, o njenoj zaštiti. Ljudi mogu učestvovati u bilo kakvom čamcu, kajaku, kanuu, ali je bitno da to sredstvo bude namenjeno za plovidbu rekom – rekli su u klubu.

Ovaj deo staze je dug 10 km, a potrebno je prijaviti se za učešće na mejl safari@mts.rs.

Drugi deo će biti takmičarski, od Vrežinskog bazena do centra, a mogu učestvovati samo gumeni čamci sa 4 ili 6 članova posade.

Takmičenje je u brzinskom veslanju, a prijave za ovaj deo su na licu mesta. Ostale posade, nakon starta takmičarskih ekipa, nastavljaju rekreativno do cilja veslanjem. Taj deo staze dug je 5 km – kažu su organizatori.

U klubu kažu i da očekuju 20-ak plovila sa prostora šireg regiona, ali i da to zavisi od vremena, ako bude sunčano, uglavnom bude “puna reka”.

Prvi put, Nišavska regata održana je 1996. godine, pa je kao takva, jedna je od najstarijih akcija te vrste u Srbiji.

Izvor: Južne vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR