VESTI POLITIKA Perišić: Niš neće dobiti novu vlast još desetak dana

Perišić: Niš neće dobiti novu vlast još desetak dana

155
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Gradonačelnik Niša i šef Izbornog štaba Srpske napredne stranke u tom gradu Zoran Perišić rekao je danas da konstitutivna sednica Skupštine grada, zakazana za ponedeljak 6. jun, vrlo verovatno neće biti održana.

Ne planiram da kao nosilac liste SNS u Nišu u narednih pet do sedam dana formiram vlast„, kazao je Perišić za NisCaffe.com.

On je rekao da pregovara sa drugim strankama u gradu i da će nova gradska vlast biti formirana u narednih desetak dana. Nakon toga, dodao je Perišić, biće formirana vlast i u gradskim opštinama.

„Izuzetak je opština Niška Banja. Izborni štab SNS-a u ovoj opštini već je dobio saglasnost Predsedništva stranke i Izvršnog odbora da formira vlast sa Jedinstvenom Srbijom i Socijalističkom partijom Srbije“, istakao je Perišić.

Da li će i u Nišu i u drugim gradskim opštinama biti formirane iste ili slične koalicije, Perišić nije mogao da odgovori.

Aktuelni predsednik Skupštine grada Niša i član predsedništva Socijalističke partije Srbije Mile Ilić istakao je da do sada nije dobio niti jedan predlog za predsednika Skupštine grada.

„Ukoliko ne bude kvoruma, sednica neće biti održana. Onog trenutka kada dobijem predlog za predsednika Skupštine zakazaću novu sednicu“, rekao je Ilić.

On je naglasio da bi grad dospeo u pravni vakum ukoliko bi na konstitutivnoj sednici bili verifikovani mandati odbornika, a ne bi bio izabran predsednik Skupštine i i postavljen njen sekretar.

„U tom slučaju gradončelnik i Gradsko veće ne bi mogli da obavljaju svoje dužnosti, a grad ne bi imao ni staru ni novu Skupštinu“, objasnio je Ilić.

On je kazao da prema važećem zakonu konstitutivna sednica Skupštine grada mora biti održana do kraja juna.

Ilić je rekao da socijalistička partija do sada u Nišu nije učestvovala ni u kakvim razgovorima sa SNS-om o formiranju nove vlasti.

„Koliko je meni poznato nije bilo pregovora ni drugih stranaka sa SNS-om“, podvukao je Ilić.

Na minulim izborima lista Srpske napredne stranke osvojila je 28 odborničkih mesta u Skupštini grada Niša, SPS je osvojio osam mandata, a sedam mandata osvojila je lista „Niš, moj grad“ koju su formirali predstavnici DS-a, SDS-a, LDP-a i Narodnog pokreta Srbije.

Po pet mandata pripalo je Srpskoj radikalnoj stranci i pokretu „Dosta je bilo“, četiri mandata osvojila je koalicija Dveri i DSS, tri mandata osvojila je lista „Iskreno za Niš“ penzionisanog generala Momira Stojanovića, a jedno odborničko mesto pripalo je Ruskoj stranci Miroslava Milosavljevića.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here