Počelo opremanje novog Kliničkog centra

Počelo opremanje novog Kliničkog centra

846
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Počelo je opremanje novog Kliničkog centra koji  ima sedam nivoa i moći će da zbrine  oko dva i po miliona pacijenata juga Srbije. Na oko 50.000 kvadrata ovaj medicinski centar imaće najsavremeniju opremu za dijagnostifikovanje i lečenje raznih bolesti.

Svih sedam nivoa prilagođeno je  kretanju osoba sa invaliditetom, a u zgradi će se naći i Urgentni centar, neurologija, interna i hirurške klinike.

Novi niški Klinički centar imaće savremene aparate, 17 operacionih sala,  blok za transplantaciju i intenzivno lečenje i oko šest stotina postelja.

„Prednost ovakvog rada je u tome što će na jednom mestu biti specijalnosti svih hirurških delatnosti i imaćemo mogućnosti konsultacije tokom i nakon izvođenja hirurške intervencije“, naveo je  profesor doktor Goran Stanojević, pomoćnik direktora za hiruršku delatnost .

Takozvanu „smart“ – pametnu zgradu gradili su Italijani  zajedno sa više od 30 domaćih podizvođača.

„Sobe su ovde dvokrevetne sa kupatilom, tako da ćemo na ovom prostoru imati mnogo veći broj sestara na jednom mestu nego u staroj zgradi, pa će nam i rad biti mnogo lakši“, istakla je za RTS  Mirjana Marinković, glavna sestra Klinike za opštu hirurgiju KC „Niš“.

Direktor Kliničkog centra u Nišu, Zoran Radovanović, naglasio je da će bolji uslovi rada omogućiti usavršavanje mladih kadrova.

„Najnovije operacione sale će pružiti uslove da se i mladi lekari ovde usavršavaju, da Niš bude centar i za edukaciju i za lečenje pacijenata. Dobili smo nešto što smo čekali celoga veka“, kazao je Radovanović.

Zgrada novog Kliničkog centra u Nišu završena je za dve i po godine, a prve pacijente primiće na leto. Izgrađena je sredstvima Evropske investicione banke.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR