Počelo uređenje autobuskih stajališta

132
0
PODELI

Nišlije koje koriste javni prevoz ne moraju više da brinu zbog vremenskih nepogoda, jer će ih nove nadstrešnice na autobuskim stajalištima štititi od kiše i snega. Prv u nizu autobusko stajalište koje je napravljeno je kod Kliničkog centra, u smeru ka Ledenoj Steni. Uskoro će biti ureženo i ka Niškoj Banji.

Iz JKP Direkcija za javni prevoz grada Niša kažu da će ovom, ali i postavljanjem još 13 autobuskih stajališta, rešiti probleme mnogih sugrađana koji koriste gradski prevoz.

sasapetronijevicstajalista

„I u ovoj godini nastavljamo sa uređenjem autobuskih stajališta. Do sada smo napravili infrastrukturu na 27 stajališta u mestima na obodu grada i u prigradskim naseljima, a sada nastavljamo sa uređenjem stajališta u gradskoj zoni“, rekao je direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević.

On je dodao da je Direkcija najviše zahteva dobila upravo za stajalište kod gradske bolnice i istakao da će ono biti od vema kvalitetnog materijala.

nenadstankovicstajaliste

Zamenik predsednika Skupštine grada Niša Nenad Stanković je podsetio da su stajališta koja su tu bila ranije uklonjena postavljanjem ploča na trotoaru.

„Neprekidno su stizale primedbe građana, tako da ćemo i sa jedne i sa druge strane postaviti po dva stajališta, što je neophodno za putnike, posebno one koji idu u Klinički centar“, rekao je Stanković.

Za uređenje autobuskih stajališta izdvojeno je 10 miliona dinara. Iz Direkcije apeluju na građane da ih nakon postavljanja čuvaju i ne uništavaju.

stajaliste2

Izvor: Niške vesti

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde