POJAČANA KONTROLA vozača!

POJAČANA KONTROLA vozača!

480
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ove nedelje sprovodi se akcija pojačane kontrole brzine kratanja vozila, saopštio je MUP.

Već u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija „Speed Marathon“, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija takođe prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvodač vozila.

U svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a – u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, akcija je upravo krenula.

Prema istraživanjima koja je objavio Evropski savet za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo pet odsto dovodi do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20 odsto. Korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50 odsto.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR