Poslanik krao struju, za milion dinara štete platio 10.000

Poslanik krao struju, za milion dinara štete platio 10.000

77
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kako prenose Južne vesti, Vasiljević je oslobođen krivice pošto je postigao nagodbu i Elektrodistribuciji uplatio “simboličnu sumu novca“.

Postupak protiv Vasiljevića je u januaru 2013. godine podneo ED “Jugoistok“, a iako je sporazum Tužilaštva i Vasiljevića postignut još u aprilu te godine, novinari Južnih vesti su do dokumenata došli tek nedavno, tokom istraživanja o kriminalnim radnjama javnih funkcionera.

Iz „Jugoistoka“ su u krivičnoj prijavi naveli da je Vasiljević u periodu između 2. jula i 18. avgusta 2012. godine „izvršio samovlasno priključenje“ svog električnog brojila.

“Tako što je za potrebe svog objekta koji se nalazi u Nišu oštetio i pokidao tzv. „distributivnu“ plombu na poklopcu brojila kao službeni znak ED „Jugoistok“, uklonio poklopac i neovlašćeno vratio kablove u klemarnik brojila, a što su ovlašćena lica ED „Jugoistok“ konstatovali svojim zapisnikom o izvršenoj kontroli dana 18. 8. 2012. godine“, piše u krivičnoj prijavi.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Vasiljević je tako oštetio „Jugoistok“ za – 1.102.700 dinara.

Prema saznanjima Južnih vesti, Vasiljević je aprila 2013. godine priznao da je počinio krivično delo i pristao da plati odštetu od – 10.000 dinara.

Time je izbegao suđenje, kao i mogućnost da u njegovoj biografiji piše da je osuđivan za krivično delo.

Vasiljević je zapravo iskoristio mogućnost takozvanog „odlaganja krivičnog gonjenja“ koju Zakon o krivičnom postupku omogućava kada osumnjičeni pristane „da otkloni štetnu posledicu nastalu izvršenjem krivičnog dela ili da naknadi pričinjenu štetu“.

“Nakon izjave osumnjičenog date dana 11. aprila 2013. godine u ovom tužilaštvu da je spreman da naknadi štetu nastalu izvršenjem navedenog krivičnog dela ošt. „Jugoistok“ d.o.o. Niš uplatom iznosa od 10.000 dinara, osumnjičenom je dat rok od 3 meseca počev od dana prijema rešenja o odlaganju gonjenja za ispunjenje obaveze. Osumnjičeni je rešenje primio dana 17. oktobra 2013. godine“, piše u dokumentaciji iz Tužilaštva.

Inače, kako se navodi u krivičnoj prijavi „Jugoistoka“, ovo preduzeće je i pre toga protiv Vasiljevića podnosilo prijave za isto krivično delo.

Vasiljević je novinarima tražio da mu pitanja u vezi sa ovim dostave u pisanom obliku, tačnije SMS porukom. Ipak, ni četiri dana kasnije nije na njih odgovorio, zaključuju Južne vesti.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR