Poslodavci iz centra Niša tražili od Grada 5 miliona, tačka skinuta sa dnevnog reda

318
0
PODELI
Poslodavci planirali da se urede fasade u Kazandžijskom i organizuju manifestacije; foto: JV/V. Milić

Zbog toga što je Poslovno udruženje “Niška varoš” koju čine privatnici koji imaju lokale u centru Niša, tražilo čak 10 puta više para iz gradskog budžeta od onoga što je bio nekadašnji plan, rasprava o raspodeli para je skinuta sa dnevnog reda na predlog zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i o tome će se raspravljati na narednom zasedanju Gradskog veća.

Zona unapređenog poslovanja “Niška varoš” je Udruženje koje je osnovano još 2002. godine, a okuplja poslodavce i one koji imaju lokale u centru Niša. Prvobitna ideja je bila da oni plaćaju komunalne takse više nego ostali, a da im Grad u zamenu daje iz budžeta do 500.000 dinara koje bi oni uložili u uređenje komunalne infrastrukture u delu oko Kazandžijskog sokačeta.

Međutim, oni su ove godine tražili čak 5 miliona dinara iz gradskog budžeta i zbog toga je reagovao zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, kome je to bilo “nelogično”.

Primetio sam da je prošle godine Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opredelila 2 miliona dinara za njih, dotle je to pratila Uprava za komunalne delatnosti, a plan za ovu godinu je 5 miliona dinara. Meni je nelogično da Grad iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva, čisto budžetska, daje ih u ruke jednom privatnom poslovnom udruženju da ono odlučuje kako će ta sredstva da troši – pojašnjava Banđur.

Banđur je primetio, kako kaže, da od kada se ovo udruženje finansira preko KLER-a, koji su direktni budžetski korisnici, od osnovne ideje da se pare troše na uređenje komunalne delatnosti, prešlo na organizovanje manifestacija i slikanje sa Deda Mrazom. Osim toga, za njih se izdvaja i sve više para, o kojima poslodavci sami odlučuju kako će da ih troše.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde