Poziv na glasanje stigao za devojčicu koja je preminula pre 26 godina

Poziv na glasanje stigao za devojčicu koja je preminula pre 26 godina

671
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na adresu porodice Savić iz svrljiškog sela Burdimo stigao je poziv za glasanje na ime njihove ćerke koja je sa samo 3 meseca preminula u bolnici u Beogradu pre 26 godina. 

Porodica je ogorčena i potresena, a sestra preminule devojčice tvrdi da do sada nikada ni za jedne izbore nisu dobijali poziv na njeno ime.

Razumeli bi da se to desilo nakon 18 godina od smrti, dođe do greške i to se vidi kad bi ona trebalo da postane punoletna, ali ne i nakon 26 godina – kaže sestra preminule devojčice.

Koordinator Republičke izborne komisije za Nišavski okrug Srđan Vasković kaže da je neophodno detaljno proveriti kako je došlo do ovog ozbiljnog propusta.

Greška je nedopustiva i svakako da je došlo do problema u komunikaciji između matičnih službi i službe koja se bavi ažuriranjem biračkog spiska – kaže Vasković.

Načelnica Opštinske uprave u Svrljigu Dejana Mitić potvrđuje Vaskovićeve navode da je problem očigledno nastao u komunikaciji tadašnjih službi.

Žao nam je zbog nastale situacije jer je naša služba upisala dete u birački spisak još 2009. godine na osnovu tada dobijenih podataka. Službeno je dostavljeno Rešenje o upisu, ali ne i službena dokumentacija o smrti. Verovatno je razlog tome što je dete umrlo u Beogradu i neka od službi je tada zatajila sa dostavljanjem smrtovnice – kaže Mitićeva.

Dodaje i da je obavljen uvid u dokumentaciju i da će birački spisak na osnovu novih podnesaka biti ažuriran kako porodica preminule devojčice više ne bi imala neprijatnosti.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR