Radnici Gorice i dalje na groblju

Radnici Gorice i dalje na groblju

121
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Protest oko 50 radnika pogrebnog sektora Javnog preduzeća „Gorice“ u Nišu i dalje traje, tako da oni po završetku poslova na groblju i u pogrebnoj radionici ostaju na svojim radnim mestima i tokom noći.

Zaposleni su već pet noći proveli u kapeli i radionici, ali najavljuju da će spavati i dalje tamo sve dok ne dobiju svih devet zaostalih plata.

Radnici ističu da nemaju još nikakvu korist od toga što je direktor „Gorice“ Igor Jovanić podneo ostavku, kao ni od toga što je grad uplatio preduzeću 25 miliona dinara.

„Od te pomoći grada mi nismo dobili ni dinar. Sav novac je otišao za sudske troškove i izvršitelje“, rekao je za NisCaffe.com radnik „Gorice“ Goran Zlatković.

Prema njegovim rečima, zaposleni su imali sastanak s gradonačelnikom Niša, ali je on okončan bez ikakvog dogovora.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić istakao je tokom vikenda da grad čini sve što može da im pomogne.

Perišić je rekao da je na ime dokapitalizacije iz gradske kase uplaćeno „Gorici“ 25 milona dinara, a još toliko treba da se uplati.

„Posle konstituisanja Skupštine grada, verovatno ćemo doneti i novu odluku o dokapitalizaciji tog preduzeća“, rekao je Perišić.

On je istakao da je problem u „Gorici“ nastao zbog prekomernog zapošljavanja.

Direktor JKP „Gorica“ Igor Jovanić juče je podneo ostavku i o tome javnost obavestio saopštenjem, u kojem je naveo da ostavku podnosi jer je kao direktor iskoristio sve mehanizme koje mu zakon i statut preduzeća dozvoljavaju, ali da u ovom trenutku ne nailazi na razumevanje i reakciju grada kao osnivača.

Jovanić je podsetio da je „Gorica“ maja 2013. godine, kada je on postao direktor, imala više od 260 milona dinara dugova prema dobaljvačima, bankama i državi za neplaćene doprinose i poreze.

Račun „Gorice“ prema podacima Narodne banke Srbije trenutno je blokiran za više od 52 miliona dinara.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR