“Riblja čorba” svira za napuštene pse u Nišu

“Riblja čorba” svira za napuštene pse u Nišu

109
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Poznati roker Bora Đorđević najavio je danas da će njegov bend “Riblja čorba” održati koncert za izgradnju prihvatilišta za pse u Nišu.

Razgovarao sam sa menadžerom i organizovaćemo koncert, ne samo „Riblje čorbe“, već i još nekoliko bendova. Deo prihoda biće namenjen azilu – rekao je Đorđević i dodao da je već osmišljena parola za koncert: “Dosta je bilo laganja, azil bez odlaganja”.

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković naglasio je da je neophodan azil za rešavanje problema pasa lutalica u Nišu, ali su nužne i evidencije vlasnika svih pasa, privatnih azila, odgajivačnica i „neka vrsta zoo-katastra“.

Ako smo toliko pasa sterilisali i udomili, postavlja se pitanje otkud na niškim ulicama ima toliko nesterilisanih i nečipovanih pasa. Jer nesterilisani psi izražavaju agresivnost- napomenuo je on.

Na sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu životinja konstatovano je da je nephodno da se uvedu kazne za neodgovorne vlasnike.

Ako bi se teoretski sada sklonili svi psi sa ulica Niša, za par meseci bi stanje bilo isto, ako ne i gore. Nadležne institucije ne prepoznaju glavni i jedini uzrok problema, a to je neodgovorno vlasništvo – ocenila je Ana Mitrović iz Udruženja „Pseća sreća“.

Ona je napomenula da u Nišu niko nikada nije kažnjen ni za čuvanje nečipovanog psa ili mačke, a pogotovo ne za njihovo izbacivanje na ulicu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR