VESTI DRUŠTVO Sa Starom planinom i banjama na moskovskom sajmu turizma

Sa Starom planinom i banjama na moskovskom sajmu turizma

123
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Niš je prošle godine posetilo gotovo 11 odsto više turista nego 2014, što – ako se uzme u obzir loša privatizacija tamošnjih hotela – ohrabruje turističke poslenike. Veći broj noćenja Niš beleži ne samo zbog dolaska poslovnog sveta već i onih koji taj grad posećuju na putu ka Kopaoniku ili Staroj planini.

Koridorom 10, koji bi početkom nardne godine trebalo da bude završen, stiže se i iz pravca severa, ali i sa juga, u Niš koji je odvajkada bio raskrsnica. Za one koji dolaze izdaleka, blizina niškoga aerodroma je, kažu, prednost.

Iako ima samo dve redovne linije, menadžment aerodroma i razvoj turizma na jugu i istoku zemlje vide kroz jačanje niške vazdušne luke.

Otuda će se lepote ovog dela Srbije zajednički predstavljati na predstojećem sajmu turizma u Moskvi.

Od Niša do brojnih banja koje ga okružuju nekoliko je desetina klometara. Niška, Prolom, Lukovska, Vrnjačka, Ribarska, Sokobanja … do dva poznata ski-centra Kopaonika i Stare planine je 110 kilometara.

Na Staroj planini – najmlađem ski-centru u Srbiji – veruju da blizina Niša, kao administrativnog centra Jugoistočne Srbije, može itekako da pomogne.

Oni koji su rešili da ostanu na selu, vide sebi persepktivu. Obnavljaju se kuće ispod Babinog Zuba, kupuje zemlja, renovinarju lokali…. Od turizma, veruju, ovde itekako može da se živi.

[mom_video type=“youtube“ id=“EWVaFgr4dV4″]

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here