Sa Starom planinom i banjama na moskovskom sajmu turizma

125
0
PODELI

Niš je prošle godine posetilo gotovo 11 odsto više turista nego 2014, što – ako se uzme u obzir loša privatizacija tamošnjih hotela – ohrabruje turističke poslenike. Veći broj noćenja Niš beleži ne samo zbog dolaska poslovnog sveta već i onih koji taj grad posećuju na putu ka Kopaoniku ili Staroj planini.

Koridorom 10, koji bi početkom nardne godine trebalo da bude završen, stiže se i iz pravca severa, ali i sa juga, u Niš koji je odvajkada bio raskrsnica. Za one koji dolaze izdaleka, blizina niškoga aerodroma je, kažu, prednost.

Iako ima samo dve redovne linije, menadžment aerodroma i razvoj turizma na jugu i istoku zemlje vide kroz jačanje niške vazdušne luke.

Otuda će se lepote ovog dela Srbije zajednički predstavljati na predstojećem sajmu turizma u Moskvi.

Od Niša do brojnih banja koje ga okružuju nekoliko je desetina klometara. Niška, Prolom, Lukovska, Vrnjačka, Ribarska, Sokobanja … do dva poznata ski-centra Kopaonika i Stare planine je 110 kilometara.

Na Staroj planini – najmlađem ski-centru u Srbiji – veruju da blizina Niša, kao administrativnog centra Jugoistočne Srbije, može itekako da pomogne.

Oni koji su rešili da ostanu na selu, vide sebi persepktivu. Obnavljaju se kuće ispod Babinog Zuba, kupuje zemlja, renovinarju lokali…. Od turizma, veruju, ovde itekako može da se živi.

[mom_video type=“youtube“ id=“EWVaFgr4dV4″]

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde