VESTI DRUŠTVO Smenjena četiri direktora u niškom Kliničkom centru

Smenjena četiri direktora u niškom Kliničkom centru

1716
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Čak četiri direktora u Kliničkom centru u Nišu smenjena su sa te funkcije krajem prošle nedelje, a novo rukovodstvo očekuje se na još nekim klinikama i odeljenjima, najavljuje direktor KC Niš Zoran Radovanović. Razlozi su, kako navodi, podizanje posla na viši nivo radi kvalitetnijeg lečenja pacijenata.

Kako objašnjava Radovanović, smenjeni su direktori Klinike za neurohirurgiju, neurologiju, nefrologiju i plastičnu hirurgiju.

Na čelo Klinike za neurohirurgijeje umesto Nebojše Stojanovića postavljena je Vesna Nikolov, dok će u umesto Mirjane Spasić- Parlić, dosadašnje direktorke Klinike za neurologiju, doći Miroslava Živković.

Na Klinici za nefrologiju će umesto Radmile Veličković- Radovanović na mesto direktora biti postavljena Branka Mitić, dok će na čelo Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju umesto Jadranke Paravine u narednom periodu biti Predrag Kovačević.

“Promenio sam i šefa transpplatacioniog tima, bio je Goran Paunović, a sad je tu doskorašnji pomoćnik za anesteziju, dr Dragiša Ljubenović”, kaže Radovanović.

On ističe da je promene najvavio još januara meseca, te da su one vezane isklučivo za bolji kvalitet rada Kliničkog centra, a da u pitanju nije niakakv konkretni problem.

“Niko nije promenjen zbog nekog konkretnog razloga, da je prekršio etički kodeks, zbog povrede radne discipline ili neke trenutne greška. Ja sam najavio januara meseca da ću smeniti trećinu direktora, analizirajući pre svega rad Informacionig zdravstvenog sistema, da bi, tamo gde nije bilo dovoljno dobro, bilo još bolje”, tvrdi Radovanović.

On dodaje da je sve u cilju priprema za preseljenje u novi Klinički centar. Najavljuje i nove promene.

“Mi imamo mnogo direktora koji su na toj funkciji preko 10 godina, a mislim da to nije dobro, jer bilo ko, ko jetoliko dugo direktor, treba da izabere neku svoju ideju koju će da realizuje i sprovede u delo”, kaže on.

Izvor: Niške vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here