Sneg skratio dve gradske i 15 prigradskih linija

207
0
PODELI
Foto: Niške Vesti

Zbog snega i leda na kolovozu od jutros, kao i prethodnog dana, skraćene su dve linije u gradskom prevozu i 15 prigradskih linija.

Kako je saopštila Direkcija za javni prevoz grada skraćene su linije koje saobraćaju do viših delova grada i to Kalač Brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren.

Skraćene su, ili delimično izmenjene autobuske linije do Brenice, Cerja, Oreovca, Leskovika, Kravlja, Paligraca, Sečanice, Sićeva, Ravnog Dola, ostrovice, Berbatova, Donjeg Vlasa, Čokota i sela bubanj Bubanj.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je da su putari u toku noći očistili sve ulice prvog i drugog prioriteta tako da se gradski saobraćaj normalno odvija, a do kraja dana trebalo bi da budu očišćeni lokalni putevi.

Prema njegovim rečima na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju ima smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snega na okolnim brdima je preko 40 centimetara.

„Čišćenje ne ide ni lako, ni brzo. Ne radi se o širokom prostoru koji omogućava da se sneg izgura sa kolovoza. Sneg uglavnom mora da se sklanja sa kolovoza utovarivačima“, kazao je Manić.

On je apelovao na gradjane da ne polaze na put bez preke potrebe i zimske opreme.

„Imali smo ovih dana pozive zbog automobila zaglavljenih u snegu, ali se ispostavljalo da su vozači kretali bez lanaca na gumama i da su zbog toga ostajali na putu, a ne zbog velikog snega“, rekao je Manić.

Prema njegovim rečima, proteklih dana na lokalnim putevima putari su morali da priskaču u pomoć i autobusima koji su su isklizavali sa kolovoza, ali nije bilo poziva zbog zavejanih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde