Šta je interes Niša na predstojećim izborima?

153
0
PODELI

Šta je interes građana i Grada Niša na predstojećim lokalnim izborima, gde su kočnice razvoja na lokalu ili na republičkom nivou, zbog čega se poslanici ne bore za interes građana, i kako da građani, u većoj meri, budu uključeni u proces donošenja odluka. Ovo su neka od pitanja o kojima će se razgovarati na skupu koji Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizuje od 18 sati u Media centru Niš.

Na javnoj debati bi trebalo da govore gradonačelnik Zoran Perišić, narodni poslanik Dušan Milisavljević i ispred Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović. Moderator je Zoran Marjanović.

U jednom delu moći će da govore i građani koji bi svojim pitanjma i sugestijama trebalo da doprinesu razvoju dijaloga. Aktivan će biti i tweet wall: #gradskiforum.

Na forumu će biti predstavljeno i istraživanje Nacionalne koalicije za decentralizaciju o zastupljenosti Nišavskog okruga u republičkom parlamentu, stepenu zaposlenosti i investicijama u prethodnom periodu.

izbori-svaka-vest

Gradski forum sa temom „Šta je interes Niša na predstojećim izborima?“, prvi je u nizu foruma koji organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju, u saradnji sa Media i Reform centrom Niš.

On zapravo predstavlja deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva, predvođen Media i Reform centrom Niš kao nosiocem projekta.

Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.

izbori-2016-srbija

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde