VESTI EKONOMIJA Šta se krije iza kapije niške pivare?

Šta se krije iza kapije niške pivare?

106
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sa svakom otvorenom mašinom otvaraju se novi problemi i rekonstrukcija pivare će biti mnogo skuplja od planirane.

Ovo je za Zonu plus izjavio direktor “Niške pivare” Nikola Karanović, koji ipak očekuje da će pivo poteći do 1. maja. Svaka proizvodna celina mora da se renovira, a veći deo da se zameni novim mašinama i to će umesto do dva miliona evra novog vlasnika koštati između tri i po i četiri miliona evra.

Nije onako kako je investitoru predočeno stanje mašina i stanje pivare, da tu treba neka ulaganja i da to može vrlo brzo da se osposobi. Tek kada otvorite mašinu onda vidite da je to jedan ogroman posao, kaže Karanović.

Nije ih samo loše stanje mašina iznenadilo, ispostavilo se da je u sklopu fabrike osam nelegalnih objekata – i time će morati da se bave. Gotovo prolećno vreme trenutno im ide na ruku, ali se radi bez pauze i kada su temperature u minusu.

Pivara trenutno zapošljava 36 ljudi. Na poslovima rekonstrukcije zgrada i proizvodnih pogona radi 30-ak majstora, ali i deset zatvorenika iz Kazneno popravnog zavoda Niš, koji su angažovani po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji. Njihovim radom i odnosom uprave KPZ-a u pivari su više nego zadovoljni.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here