Stadion Čair još nije završen, a već se raspada

77
0
PODELI

Kako je moguće da se nedavno rekonstruisani stadion Čair u Nišu iznutra već raspada? Fudbaleri Radničkog hladne svlačionice u kojima plafon prokišnjava jedva i koriste, a nakon treninga nema tuširanja, jer nema vode. Pred svaku utakmicu klub iznova dobija upotrebnu dozvolu da bi meč uopšte bio odigran.

Fudbaleri Radničkog treniraju da ostvare cilj za ovu sezonu. Više od tri decenije Meraklije čekaju da opet gledaju svoj klub u nekom od evropskih takmičenja.

Stadion uopšte i nema upotrebnu dozvolu. Spolja izgleda kao nova građevina, koja se iznutra već raspada. Hladne svlačionice mirišu na vlagu. Danas ima struje, što nije uvek slučaj, ali nema vode. “Nosimo se s tim kako umemo. Od situacije di situacije”, kaže trener Radničkog Milan Rastavac.

stadion-1

Situacija oko stadiona je vrlo komplikovana, ističe predsednik Radničkog Radan Ilić. “Imamo situaciju da je Grad vlasnik, Radnički korisnik, Čair ga održava i izvođača koji radi na rekonstrukciji stadiona”, objašnjava on.

Niš tako danas ima stadion koji nije završen. Kada je 2011. počela rekonstrukcija, rok za završetak radova bio je 270 dana, međutim, ni posle više od četiri godine i 1,5 milijardi dinara koje je Grad platio izvođaču – MD Gradnji – stadion nije zavšen. Izvođač je u blokadi, a radova nema.

stadion-2

“Mislim da je problem tu i gradsko pravobranilaštvo pokušava da ga reši. Grad radi na tome da izađe iz te priče”, navodi Ilić.

Jedan od izlaza koji se pominje jeste da će grad opet morati da plati već plaćene poslove. A Radnički, ukoliko dođe do evropskih takmičenja, Nišlije će morati da gledaju na utakmicama u nekom grugom gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde