„Stanari“ neće na izbore, nastavljaju sa protestima

129
0
PODELI

Niško Udruženje predsednika skuština stanara neće izlaziti na izbore. Umesto toga će nastaviti sa protestima protiv gradskih vlasti.

Ova odluka je doneta sinoć na skupu udruženja, posle duge diskusije.

Predsednik udruženja Saša Kostić kaže da je zaključak uprave da bi na izborima sigurno osvojili „značajan broj odbornika u Skupštini grada“, ali da bi problem nastao brzo nakon izbora.

U tom slučaju bismo imali potpunu opstrukciju od svih javnih službi, javnih preduzeća i iz Beograda i posle dva meseca bismo došli u situaciju da građani protestuju protiv nas jer bukvalno u takvom okruženju ne bismo mogli ništa da napravimo – kaže Kostić.

800x600_Protest-7

On dodaje da je procena udruženja da nijedna politička partija sada neće moći sama da osvoji većinu, da će biti neophodne „široke koalicije“, a da će to biti kratkog daha.

Mi očekujemo da za godinu, godinu i po dana, na ponovljenim izborima da se otvori šansa za naše udruženje i za sve ostale grupe građana na jedan demokratski način učestvuju na izborima.

Ipak, iako udruženje neće na izbore, odlučeno je da svaki pojedinac udruženja može sam da odluči da li će se i na kojoj izbornoj listi kandidovati. Jedini uslov koji je postavljen je, kaže Kostić, da se ti pojedinci ne pozivaju na udruženja i ne traže njegovu podršku.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde