Stižu novi prihodi bez novih nameta

Stižu novi prihodi bez novih nameta

519
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Veće grada Niša usvojilo je drugi rebalans budžeta za ovu godinu kojim su povećani rashodi za 562 miliona dinara a prihodi za 490 miliona dinara.

Ukupan bužet grada Niš najnovijim promenama podignut je na 12,719 milijardi dinara, što je u odnosu na prethodni više za 4,62 odsto.

Načelnik gradske Uprave za finansije Miljan Stevanović je pojasnio da su obavezujuću preporuke Državne reviorske institucije glavni razlog za najnoviju izmenu budžeta grada.

“Obavezujuće preporuke DRI usledile su nakon našeg odzivnog pisma i naša obaveza je da greške koje su pravljene u ranijim budžetima više ne ponavljamo“, kazao je Stevanović.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je istakao da se finansijski najkrupnija primedba DRI odnosi na to što je Skupština grada Niša 2015. godine usvojila odluku o dokapitalizaciju JP „Gradska toplana“ za 200 miliona dinara, ova odluka nije ušla u budžet Grada Niša.

Banđur je kazao da su rashodi grada veći od planiranih za oko 1,1 milijardu dinara, s tim što 884 miliona predstavljaju preporuke DRI.

On je naglasio da obavezujuća preporuka DRI glasi da se u budžetu moraju naći stavke koje datiraju iz ranijeg perioda koje nisu plaćene ili nisu plaćene u celosti, kao i one koje dospevaju za plaćanje do kraja godine.

„Zahvaljući tome što smo u poslednjoj trećini 2016. godine uspeli da smanjimo obaveze za 570 miliona, ukupno povećanje rashodovne strane budžeta je 562 miliona dinara“, kazao je Banđur.

Gradski budžet, dodao je Banđur, do kraja godine „napuniće“ novi poreski obveznici koji po zakonu već moraju da plaćaju porez na imovinu.

„U Upravi za izvorne prihode lokalne samouprave postoji tim koji ima zadatak da poveća bazu obveznika. Ne radi se o uvođenju novih nameta“, objasnio je Banđur.

On je kazao da će dodatnih 50 miliona dinara ući u budžet grada na osnovu plaćanja doprinosa za gradsko građevinsko zemljište, a 150 miliona grad će prihodovati od prodaje nepokretnosti.

Banđur je rekao da će biti prodati uglavnom lokali koji su u vlasništvu grada i to oni koji se ne izdaju i od kojih grad nema prihode već samo troškove.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR