Štrajkuje glađu ukoliko Vučić ne dođe u Niš

146
0
PODELI

Nakon skoro decenije neuspešne borbe i želje da dođe do svojih zaostalih plata, bivši radnik Mašinske industrije Niš Zoran Nešić stupiće u štrajk glađu ukoliko premijer Srbije Aleksandar Vučić ne dođe u Niš i kaže kada će plate biti isplaćene.

Nedić je 31 godinu proveo u preduzeću “MIN Specijalna vozila” i na ime zaostalih plata mu se, kako kaže, duguje više od 6 miliona dinara.

U sredu je Nešić, kako kaže, uputio pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da u ponedeljak 18. januara dođe u Niš i kaže radnicima bivših velikih firmi kada će im konačno biti isplaćene zarade.

U ponedeljak smo najavili skup na ovom istom mestu ispred Gradske kuće i ukoliko premijer ne dođe stupićemo u štrajk glađu. Videćemo ko će na to pristati, ako niko neće ja ću sam. Biću prvi koji će to učiniti – kaže Nešić.

800x600_radnici2

Dok je on govorio podršku mu je pružalo još nekoliko okupljenih radnika koji su takođe spremni, kako kažu, da štrajkuju glađu.

Podsetimo, bivši radnici Elektronske i Mašnske industrije, Niteksa, Jastrepca, Građevinara i drugih propalih firmi već godinama traže svoje plate, a skoro svakog petka se okupljaju ispred Gradske kuće tražeći pravdu.

Oko 4.500 radnika nekadašnjih industrijskih giganata traži 2 milijarde dinara od države.

800x600_radnici

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde