Sutra se narvršavaju 32 godine od smrti Duška Radovića

Sutra se narvršavaju 32 godine od smrti Duška Radovića

200
0
PODELI
Autor: Zoran Trbović
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Ko izbegava da umre, taj je protiv progresa i lepše budućnosti“. Sutra se navršavaju 32 godine od kada je umro naš poznati pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik, Duško Radović.

Književnik koga i dan danas najčešće citiramo, čije misli i dalje pokušavamo da odgonetnemo, i čijim se slovima neprestano i iznova divimo, rođen je u Nišu, davne 1922. godine.

Duško Radović pisao je aforizme kojima je, na talasima radija Studio B, u emisiji „Beograde, dobro jutro“, svakog jutra budio Beograđane.

Volite se i kad niste zajedno, to je prava ljubav. Ko ume da se voli samo kad je zajedno, taj ne pravi pitanje sa kim je. – Duško Radović.

Napisao je veliki broj knjiga koje su prevedene na ruski, engleski, nemački i druge jezike. Svi aforizmi objavljeni su u tri knjige, i prodati u preko 300.000 primeraka.

Važio je za velikog ljubitelja sporta, naročito fudbalskog kluba Partizan, za koji je rekao „Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan“.

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljiv detalj, sitan povod, a zatim sve rade same: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču. – Duško radović.

Bio je glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe“ i od 1975. godine urednik Studija B.

Svaki novi dan je ili nagrada ili kazna za ono što smo juče uradili. – duško radović.

Njegovom zaslugom obnovljen je čuveni dečji list „Poletarac“ (zbirke pesama „Poštovana deco“, „Smešne reči“, „Vukova azbuka“, „Pričam ti priču“, „Kapetan Džon Piplfoks“).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR