Sve više ribokradica zbog Svetog Nikole

123
0
PODELI

Početak posta i proslave posnih slava uticali su i ove godine na pojavu većeg broja ribokradica na području od Aleksinca i Niša, do Kuršumlije i Medveđe, kaže ribočuvar preduzeća „Južna Morava dva“.

Prema rečima direktora te firme Nikole Kumanovića, samo u poslednjih desetak dana ribočuvari su zaplenili od ribokradica 50 mreža.

„Svakog decembra pojačamo rad ribočuvarske službe i zaplenimo više mreža, jer je na terenu više pokušaja kradje ribe“, kaže Kumanović.

Prema njegovim rečima, pored sezone posnih slava, na učestale pokušaje krađe ribe utiču i niske temperature. „Preko leta je teško ribu čuvati i transportovati, a tokom zime transport ribe nije problem, kao ni duže čuvanje“, objašnjava Kumanović.

Od početka godine, prema Kumanovićevim rečima, ribočuvari preduzeća „Južna Morava dva“ zaplenili su i uništili 338 mreža ukupne dužine 7.700 metara.

Pored mreža zaplenjene su i uništene i veće količine drugog nedozvoljenog ribolovačkog pribora.

Kumanović ističe da su ribočuvari za protekle dve decenije, odnosno od osnivanja preduzeća „Južna Morava dva“ zaplenili i uništili više od 300 kilometara mreža i brojna nedozvoljena sredstva za lov poput podvodnih pušaka, bubnjeva i crpaca.

Za protekle dve decenije, dodao je Kumanović, legitimisano je više od 300.000 lica, a ribočuvari su podneli protiv ribokradica oko 2.000 prekršajnih i krivičnih prijava.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde