Tekstilcima Tehničke škole ponuđen posao nakon diplomiranja

Tekstilcima Tehničke škole ponuđen posao nakon diplomiranja

209
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Svi učenici završne godine tekstilnog smera Tehničke škole dobili su ponudu da, čim uzmu diplome, počnu da rade u tekstilnoj fabrici koja godinama posluje u Vlasotincu.

Slučaj da se iz školskih klupa krene pravo na posao decenijama se nije dogodio u Vlasotincu, a verovatno ni u ostatku Srbije, s obzirom na krizu koja je već 20 godina prisutna u društvu, pa je upravo ovakva ponuda firme „Manufaktura europea“ maturantima zaista specifična.

Naš plan je da u naredne 3 godine zaposlimo između 40 i 50 radnika, a pošto su nam potrebni edukovani kadrovi, mi smo učenicima završne godine ponudili da, kad završe školu, dođu kod nas na posao. Prvo ćemo raditi obuku, onda će naši stručni kadrovi proceniti ko ima afiniteta prema kojoj mašini i vrsti posla. Posle probnog rada od 5 do 7 dana, nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni – kaže zamenik direktora fabrike Saša Mitrović.

U fabrici “Manufaktura europea” trenutno radi 140 radnika koji proizvode žensku i mušku konfekciju. Kompletna proizvodnja izvozi se u Italiju, Francusku, Nemačku, Dansku i druge zemlje.

Izvor: Južne vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR