U Nišu više od 6.000 prijavljenih za isplatu zaostalih plata

102
0
PODELI

Prijavljivanje radnika propalih niških društvenih firmi za isplatu zaostalih zarada i jednokratne novčane pomoći završeno je, a konačan broj prijavljenih biće poznat u utorak ili sredu.

Prijavljivanje radnika propalih niških društvenih firmi za isplatu zaostalih zarada i jednokratne novčane pomoći završeno je, a konačan broj prijavljenih biće poznat u utorak ili sredu, rečeno je u Centru za socijalni rad „Sveti Sava“.

Prijavljivanje radnika završeno je u petak, 18. marta u 15.00 časova, a očekuje se da će do utorka ili srede stići i prijave koje su zainteresovani radnici uputili poštom, rekli su agenciji Beta u niškoj socijalnoj službi.

Direktor Centra „Sveti Sava“ Zoran Jović rekao je da je sasvim izvesno da se u protekle dve nedelje ovoj ustanovi javilo između 6.200 i 6.300 radnika, prenosi Beta.

„Do poslednjeg dana prijavljivanja, zahtev za isplatu zaostalih plata i jednokratne novčane pomoći predalje 5.348 radnika. Oko 1.000 radnika sigurno je bilo i poslednjeg dana, ali u toku je prebrojavanje prijava tako da ćemo uskoro znati njihov tačan broj“, rekao je Jović.

28149304

Prema Jovićevim rečima dosadašnja analiza pristiglh prijava pokazala je da se među onima koji potražuju zaostale plate nalaze uglavnom bivši radnici Elektronske industrije, Niteksa, Građevinara, Mašinske industrije, Vulkana i Jastrepca.

„Više od 72 procenta prijava stiglo je od bivših radnika ovih šest pomentih firmi. Ubedljivo najviše prijava stiglo je od nekadašnjih radnika Elektronske industrije. Do poslednjeg dana prijavljivanja biloih je 1.350“, kazao je Jović.

On je rekao da će zaposleni u Cetru za socijalni rad narednih dana sve prijave radnika uneti u elektronsku bazu podataka koju će potom proslediti Gradskom veću.

Prema ranijoj najavi predstavnika grada, Gradsko veće će uz pomoć Republike isplatiti jednokratnu novčanu pomoć prijavljenim radnicima, a visina ove pomoći zavisiće od broja prijavljenih.

O zaostalim zaradama odlučivaće nadležna ministarstva, s tim što bi svaki od radnika trebalo da dobije ponudu za isplatu koja sasvim sigurno neće obuhvatiti i zateznu kamatu, jer radnici ovoga puta nisu imali pravo da je prijave.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde