U Vranju počinje 4. Književna kolonija

144
0
PODELI

U Vranju će i ove godine biti održana, sada već tradicionalna, 4. Književna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta. Bogat program, brojni eminentni književnici i interaktivne radionice sa decom i mladima obeležiće ovogodišnju manifestaciju.

Književna kolonija počinje u ponedeljak, 11. decembra, gostovanjem najčitanijeg dečjeg pisca u poslednje dve decenije Gradimira Stojkovića.

Sledećeg dana, nakon interaktivne radionice sa učenicima osnovnih škola, održaće se drugo književno veče na kome će se predstaviti književnica i univerzitetski profesor Slavica Garonja.

U sredu, 13. decembra, nakon interaktivne radionice sa srednjoškolcima na kojoj će biti reči o radu na antologijama Slavice Garonje, publici će se predstaviti najpoznatiji savremeni pisci Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković. Osim rada na zajedničkoj trilogiji „O Nemanjićima“ koju su najavili pre 2 godine, govoriće i o radu na izradi scenarija za seriju „Senke nad Balkanom“ .

Četvrti dan Kolonije biće posvećen najmlađim učenicima osnovnih škola jer će od 12 do 13 sati u Narodnom univerzitetu Vranje biti održana radionica „Kako se piše pesma“. Radionice će voditi Vlasta Cenić, jedan od poznatijih pesnika južnog kraja, idejni tvorac manifestacije „Susreti prosvetnih radnika književnih stvaralaca za decu“. Od 19 sati će se predstaviti vranjskoj publici kroz svoje stihove za decu i odrasle.

Poslednje večeri Književne kolonije, u sali Doma Vojske biće odigrana interaktivna predstava „U cara Trojana kozje uši“, u režiji Srboljuba Stankovića. Glumac Milutin Gigi Jevđenijević će u saradnji sa decom iz publike, kroz poznatu priču o caru Trojanu, pokušati da na sceni oživi mnoge predmete iz starine i na taj način će održati svojevrsni čas iz etnologije.

Predstava je namenjena deci osnovnih škola, deci iz Maštolenda i svima koji žele da je pogledaju. Ulaz je slobodan, a predstava će biti odigrana u dva termina, od 18 i od 20 sati.

Sve književne večeri se održavaju u svečanoj sali Gimnazije, u terminu od 19 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde