Udala se za ujaka zbog devizne penzije

Udala se za ujaka zbog devizne penzije

70
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jedno venčanje iz 2007. godine, zavedeno u matičnim knjigama grada Niša, poslednjih dana izaziva veliku pažnju jer se osporava pred niškim pravosudnim organima.

Pred matičarem pre devet godina sklopili su brak Vladislav Stojiljković, rođen 1934. godine, devizni penzioner koji živi u selu Donje Dragovlje podno Suve planine u opštini Gadžin Han i Saveta Nikolić, rođena 1966. godine iz Niša.

Brak se naime ne osporava zbog razlike u godinama, koja je, kako se tumači „pristojna“, jer je Vladislav stariji 32 godine od svoje mlade supruge, već zato što je Saveta kćerka rođene sestre mladoženje Vladislava – prosto rečeno Vladislav, koji je ujak Saveti oženio je svoju sestričina.

Još uvek proveravamo izveštaj policije i navode iz krivične prijave koju su MUP-u podneli meštani ovog sela u Zaplanju. U prijavi je navedeno da njih dvoje nikada nisu živeli u pravoj bračnoj zajednici, čak nikada ni zajedno u istoj kući, što ćemo u narednom periodu morati da utvrdimo da li je tačno ili ne. To, međutim, neće mnogo uticati na dalji postupak, verovatno ni na sankcije prema supružnicima, iako je jer prema tumačenju Porodičnog zakona Srbije brak između ujaka i sestričine zabranjen. Ako se ipak takav brak sklopi onda je reč o prekršaju, a ne o krivičnom delu, a za ovakav prekršaj Porodičnog zakona nije predviđene nikakva kazna – rekao je za „NisCaffe.com“ tužilac u Nišu Saša Đokić.

Nikolićeva već devet godina, navedeno je u prijavi policiji, u svojim izjavama uopšte ne krije da se venčala sa ujakom kako bi, kada on bude umro, nasledila veliku deviznu penziju. Zbog toga meštani Donjeg Dragovlja smatraju da su Vladislav i Saveta sklapanjem braka smišljeno počinili prevaru. Kako nam je rečeno u niškom tužilaštvu jedino što bi moglo da se dogodi je eventualno poništenje ovog braka.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR