Ulice smrde zbog dotrajalih kamiona „Mediane“

Ulice smrde zbog dotrajalih kamiona „Mediane“

225
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Smrad oko kontejnera je uobičajena pojava tokom leta u niškim kvartovima, a neprijatan miris ulicama šire i kamioni Javno-komunalnog preduzeća “Mediana” iz kojih se cedi smeće. U ovom preduzeću kažu da je razlog stari vozni park. 

Građani sa Bulevara Nemanjića koji stanuju iza Zone 3 požalili su se na ovakvu situaciju ispred vrtića “Cvrčak” gde se nalaze kontejneri. Kako kažu, smrad je nesnosan, naročito posle odvoženja đubreta.

U “Mediani” kažu da ceđenje smeća ne može da se izbegne, jer sukamioni dotrajali, a za potpuno obnavljanje voznog parka nema para.

To je uobičajena stvar, mi to ne možemo da sprečimo jer su kamioni stari. Menjamo zaptivne gumice na njima, ali tečnost uvek iscuri jer kamioni funkcionišu tako što potiskuju đubre da bi stalo što više i tečnost negde mora da izađe – kaže direktor JKP “Mediana”Bratislav Vučković.

800x600_Tecnost

On dodaje da su ove godine kupili 3 nova kamiona za pražnjenje kontejnera i odvoz smeća za šta je utrošeno oko 30 miliona dinara. Do kraja godine planiraju da kupe još nekoliko novih ili “mlađih” polovnih kamiona. Za odvoz smeća, dodaje, vozila mogu da se koristemaksimalno deset godina, a duže od toga nije ekonomično ulagati u njih.

Naš vozni park je star u proseku 15-20 godina. Ta vozila iziskuju i veće troškove popravke – dodaje Vučković.

Jedina mera koju preduzimaju tokom leta, naročito pred početak jeseni kada ima najviše otpada koji se cedi, je pranje ulica. Kako tvrdi, radnici “Mediane” u ovom periodu češće peru ulice, čak i sporedne koje nisu u redovnom programu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR