VESTI DRUŠTVO Večeras nastavak protesta „protiv diktature“ u Nišu

Večeras nastavak protesta „protiv diktature“ u Nišu

496
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Posle pauze tokom uskršnjih praznika, Nišlije nezadovoljne društveno-političkom situacijom u zemlji, ponovo će prošetati centralnim gradskim ulicama večeras od 18 sati. Protest počinje, kako su najavili, na Trgu kralja Milana.

Nastavak protesta “protiv diktature” koji je počeo dan posle predsedničkih izbora 2. aprila, na kojima je pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, uglavnom mladi ljudi u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima Srbije, najavljuju zbog “medijsko-političkog mraka”.

Mi nismo ovde da rušimo državu već medijsko-politički mrak! Borba protiv njihove diktature je tek počela – naveli su na Fejsbuku.

Podsetimo, demonstranti u Srbiji najpre su zahtevali smenu članova REM-a i RIK-a, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i uredništva RTS-a, da bi kasnije listi zahteva dodali i smenu čitavog političkog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, departizaciju i decentralizaciju države, veća prava radnika i medijske slobode.

Niški studenti pojačani podrškom pojedinih profesora sa Univerziteta, stanara (UPSS), ratnih rezervista kojima nisu isplaćene dnevnice i drugih građana, tražili su i isplatu plata radnicima propalih niških preduzeća, strožu kontrolu budžeta, institucija i javnih funkcija u Nišu. Oni zahtevaju i tzv. „praznu stolicu“ u javnim preduzećima, veću transparentnost, ukidanje duplih funkcija i nepotizma.

Demonstranti iz Beograda tražili su od Vlade Srbije da odgovori na prvih 7 zahteva kojima su se pridružile i nezadovoljne Nišlije do danas. Međutim, zvaničnog odgovora zasada nema, a potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kazala je da Vlada Srbije nije nadležna ni za jedan zahtev demonstranata.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here