Veliki odziv građana za besplatne medicinske preglede u niškom Kliničkom centru

87
0
PODELI

Besplatni preventivni pregledi u niškom Kliničkom centru naišli su na veliki odziv građana što se i danas moglo videti. U prva dva sata lekari specijalisti ove zdravstvene ustanove, obavili su više od osam stotina pregleda, a do drugog zvaničnog preseka u 13 sati, kroz ambulante i laboratorije KC Niš prošlo je preko hiljadu i dvesta pacijenata.

Građani su u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra obavljali kardiološke preglede, dok su lekari Klinike za očne bolesti, pacijentima proveravali vid u svojim specijalističkim ambulanatama.

Sve zainteresovane Nišlijke su u Centru za nuklearnu medicinu davali krv na analizu, na tumor markere jajnika, dok se analiza krvi na tumor markere prostate i nivoa šećera u krvi radila u Centru za medicinsku biohemiju.

Podaci koje dobijamo i upoređujemo iz meseca u mesec, pokazuju da je interesovanje Nišlija za proveru opšteg zdravstvenog stanja i dalje ogromno, pa čak i iz meseca u mesec sve veće, a kao i ranije većina građana kontrolisala je svoje zdravlje na gotovo svim punktovima. Trenutno na pregledu građana radi oko 100 lekara i medicinskog osoblja, naveo je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC.

Niški Klinički centar, ovog vikenda obišao je i Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je, kako je naveo, bio zadovoljan odzivom Nišlija i samom organizacijom rada.

Podsećamo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, a prema podacima, tokom prvih pet akcija u niškom Kliničkom centru, obavljeno je više od sedam hiljada pacijanata.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde