VICE u kraju: Taj bulevar u Nišu

VICE u kraju: Taj bulevar u Nišu

112
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sećam se kako me je deda kao klinca ispravljao da je Bulevar Lenjina promenio ime u Bulevar Nemanjića i da ne postoji više Park Ujedinjenih nacija, već Park Svetog Save.

To mi baš i nije bilo najjasnije, deda je projektovao neke od solitera , pa sam mislio da je, u tom smislu, bio pravi hardkor lenjinovac. A ja sam nekako gotivio stare nazive i jako teško pristao da ih zamenim imenima srpskih velikana.

Ne znam zašto je bilo tako. Tada uopšte nisam poznavao instituciju i ličnost čija su imena ovi objekti nosili, ali kao da sam unapred osetio odbojnost prema nadolazećem trendu da svaki pločnikbude osvešćen i da se sve završava na „IĆ“. Da sam znao šta sledi kada Nišlije izvale Konstantina i Milanski edikt, terao bih moje da se preselimo na Rtanj. Uprkos mom mentalnom buntu (javno nisam iskazivao svoje stavove, s obzirom na to da je većina bila naprosto oduševljena preimenovanjima), vremenom sam prisvojio nove nazive i, doduše u retkim prilikama, kažem kako idem do Parka Svetog Save.

vice-u-kraju-taj-bulevar-u-nisu-body-image-1461926310-size_1000

Fora je što sam ja zapravo rođen na Bulevaru, ali, kako se nisam zadržao tu dovoljno dugo, nikada nisam postao Bulevarac. Kada sam imao pet godina, moji su uzeli stan u centru grada i ja sam postao bezlični klinac iz centra. Nikada nisam blejao u kraju, išao sam u park u koji su dolazila deca iz svih delova grada. Nikada nisam imao neku ekipu iz kraja, već samo komšije i danas se družim samo sa jednim od njih. Nemam svoju klupicu, štek za cigare i nikada sprejem nisam išvrljao neku od okolnih zgrada. Nikada nisam bio zaljubljen u komšiku, a sa ostalim komšijama sam krenuo da se svađam tek kada sam počeo da vozim kola.

Pročitajte ostatak teksta na: www.vice.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR