VESTI DRUŠTVO Vučić: Sledeći sastanak premijera zapadnog Balkana da bude u Nišu

Vučić: Sledeći sastanak premijera zapadnog Balkana da bude u Nišu

288
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dok je bio u Sarajevu na sastanku premijera zapadnog Balkana, pozvao je svoje kolege da se sledeći put sastanu u Nišu, jer kako je rekao, taj grad na jugu Srbije “ima simbolično značenje”.

On je pozvao premijere država u regionu da se sledeći put sastanu u Nišu, ali je rekao, bez posebnog pojašnjenja, da očekuje da taj predlog neće biti prihvaćen.

Niš je blizu Skoplja, Prištine i Tirane i mislim da je veoma važno, jer bi do tada trebalo i da odmaknu radovi na auto-puti Niš – Priština. Možemo da pokažemo i našu saradnju sa Bugarskom i sa svime što smo uradili. Eto, to je moja ideja – rekao je Vučić na Samitu.

Sastanak bi trebalo da se održi posle Samita zemalja zapadnog Balkana koji će u julu ove godine da se održi u Trstu, u Italiji, državi koja predsedava ovogodišnjim Samitom.

I na ovogodišnjem sastanku premijera koji je održan u Sarajevu govorilo se o auto-putu od Niša do Albanije, a premijer Vučić je rekao da se sa tom idejom nije puno odmaklo, dok Srbiju čeka izgradnja 77 km puta od Niša do Merdara.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here