Za komunikaciju s gluvonemim osobama istakli broj telefona!?

72
0
PODELI

Natpis sa brojem mobilnog telefona iznad koga piše “za komunikaciju sa gluvonemim licima” koji stoji ovih dana u čekaonici ambulante u Niškoj Banji uvredljiv je za osobe sa oštećenim sluhom i govorom.

Ovako napisan natpis može i da nasmeje sve koji ga vide jer koliko je potrebno bezobzirnosti i nerazmišljanja da bi neko sročio ovakav natpis i uz to ga još postavio na javnom mestu.

A najgore je što se, istina danas popodne, niko ne javlja na taj broj telefona. Dakle, danas popodne gluvoneme osobe nisu mogle da zakažu pregled, pošto je telefon iz tog razloga istaknut, ali ni NisCaffe da sazna kako je došlo do ove greške.

Može se postaviti pitanje da li svi osiguranici u Niškoj Banji koji su gluvonijemi imaju telefone koji im omogućavaju video konekciju ili se radi o nepromišljenom propustu koji se može smatrati i omalovažavanjem gluvonijemih osoba – kaže nam građanin Predrag Zlikovac koji je slikao ovaj natpis.

Svakako, da se na neki način podrazumeva da bi na taj broj telefona trebali da pozovu srodnici, prijatelji gluvonemih osoba, ali slova ne koštaju, trebalo je korektnije sročiti tu rečenicu, a možda i nije. Ne znamo, kada se jave na taj broj telefona, objavićemo objašnjenje.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde