Završena rekonstrukcija Kazandžijskog, sledi uređenje fasada

227
0
PODELI

Novi izgled dobilo je popularno Kazandžijsko sokače u Nišu. Stara kocka po kojoj je ova ulica bila prepoznatljiva sada je samo po sredini, ostatak je na depou izvođača, a iako je veliki broj građana negodovao zbog toga, gradski većnik Miloš Milošević kaže da je sve urađeno po projektu i u planiranom roku.

Pre nešto više od 2 meseca počelo je uklanjanje kocki u Kopitarevoj ulici u Nišu, poznatom Kazandžijskom sokačetu, a građani su vrlo glasno negodovali, jer smatraju da je time uklonjen i “šarm starog Niša”.

Ipak, njihovo negodovanje nisu čuli gradski čelnici, jer je rekonstrukcija završena po prvobitnom planu, pa je kocka sada samo po sredini ulice, a sa strane su postavljene granitne ploče.

Nakon što je ulica dobila novi izgled, gradski većnik Miloš Milošević rekao je da je “očekivao da se neko oglasi povodom toga”, ali je, kako kaže, zbog ćutanja morao da zakaže konferenciju za štampu.

Očekivao sam, nakon one kampanje koja se vodila mesecima u gradu, da će bar neko javiti da su radovi okončani i da je sve urađeno u roku i po projektu. Očekivali smo da će neko da se oglasi povodom toga, ali očigledno da nikog to u ovom trenutku ne interesuje i to je bio razlog što smo zakazali konferenciju za štampu – pojašnjava Milošević.

Milošević kaže i da je stara kocka, koja je nekada krasila celo Kazandžijsko sokače sada “na depou izvođača” i da će se po potrebi ugrađivati tamo gde proceni struka.

Nije uništena, nije bačena, stoji skladištena i po potrebi može da se koristi – dodaje Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde